Reizen in Coronatijd

Een wereldreis maken was een paar jaar geleden een stuk eenvoudiger. Je hoefde geen rekening te houden met de vele gezondheidsmaatregelen die tegenwoordig gelden. Reizen naar een ander land was voor 2019 een bezigheid die vrijwel iedereen eens per jaar deed. Hedendaagse reisomstandigheden zijn complex maar het is ver van onmogelijk. Afgezien van bewustzijn en papieren hoor je aan andere dingen te denken. Zodra je op reis gaat moet je in het openbaar vervoer en het vliegtuig een mondkapje voor, ten minste, voordat je instapt. Er zijn genoeg conducteurs en stewardessen die je hierop wijzen en eventueel je toelating kunnen weigeren. Let hierop en was je handen zodra mogelijk. Ook kun je denken aan een kleine tube hydraulische gel. In dit artikel gaan we wat tips geven om toch te blijven reizen met COVID-19 in de wereld.

Wees bewust van je keuzes

Soms overheersen emoties onze capaciteit om beslissingen te nemen. Het is compleet begrijpelijk als je vreest voor de gezondheid van je familie en gezin of die van jezelf. Als voorzorgsmaatregel blijf je dan zeer waakzaam en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom actieve ziektes en virussen. Je houdt basis hygi├źne dicht bij en denkt elke dag aan wat jij kan bijdragen aan het snelle herstellen en verslaan van deze actieve ziektes en virussen. Bewegen is daarbij cruciaal want dit verhoogt je algehele weerstand en uithoudingsvermogen. Als je voor lange periodes stilzit zoals op een kantoor dan is het mogelijk dat je het snel koud krijgt. Een lage lichaamstemperatuur hebben is prima maar wees je bewust van wat je verder in beweging brengt. Wanneer je verstijft van angst en vervolgens nooit meer op reis gaat dan zal je niet veel van andere landen zien en meemaken. Een tip om te blijven reizen is om te weten wanneer quarantaine verstandig en verplicht is en wanneer het slechts verplicht is.

Reispapieren op orde houden

Voor sommige landen heb je aanvullende reispapieren nodig om een negatieve testuitslag te kunnen laten zien. Of als je gevaccineerd bent dan moet je dit kunnen aantonen aan de mensen bij de grenzen. Ook als je hersteld bent van het hebben van een virus kan je een herstelbewijs laten zien. Een paspoort is vanzelfsprekend want je moet je altijd kunnen identificeren. Daarnaast hoor je een gezondheidsverklaring in te vullen bij elke reis. Zodra je naar het zuiden gaat dan moet je een verklaring op erewoord afleggen, de Fransen vragen hiernaar. Natuurlijk moet je ook je boarding pass of trein-/buskaart kunnen laten zien, geprint of in E-ticket met QR-code.