Karten doe je zo en je finisht sowieso nr 1

Als bedrijfsuitje kan je uit veel activiteiten kiezen. Karten is één van de betere opties. Zo kan je je innerlijke kind kanaliseren. Karten zijn in principe net botsauto’s maar niet specifiek daarvoor ontworpen. Karten doe je op een kartbaan zodat je speciale rondjes kan rijden. Deze baan is omringd met lichte vangrails. Er zijn meerdere soorten karten. Je hebt de variant waar je extra snel gaat zoals meer dan 100 kilometer per uur. Dit lijkt bijna op racen en kan het Formule 1 gevoel geven. Dan is er het speltype waar je bijvoorbeeld Mario Kart simuleert. In dit artikel gaan we iets vertellen over karten en hoe je hierin een meester in wordt.

Luister goed naar de instructies

Voordat je begint met karten krijg je een instructie uitgelegd door de medewerkers van de kartbaan. Deze gaat je uitleggen hoe je de kart bestuurt, vooruit rijdt en afremt en de andere functionaliteiten van de kart en baan. De indeling van de baan wordt tijdens deze uitleg ook beschreven. Als je goed oplet dan kan je in deze uitleg al veel fruit plukken die je een voordeel kunnen geven tijdens het karten. Denk aan de scherpe bochten die worden aangekaart waar je dus langzamer moet rijden. Bij het speltype van karten worden er ook instructies gegeven voor de verschillende power-ups die je kan oprapen en inzetten. Dit ligt soms wat gecompliceerd doordat technologie gebruikt wordt voor deze elementen dus luister goed naar deze instructies.

Ken je aartsvijand(en)

Sommigen hebben eerder gekart en zullen dus wat begaafder zijn dan anderen. Deze personen moet je van naam kennen en kunnen signaleren als je op de baan rijdt en ze ziet. Probeer de ervaren karters bij te houden maar je houdt het natuurlijk leuk en veilig. Ga niet keihard op ze in beuken om een voorsprong op hen te krijgen. Als je de keuze krijgt om strategisch iemand voorbij te gaan, kies dan de koploper. Op deze manier zorg je ervoor dat je telkens weer in de top 3 scoort.

Uiteraard veiligheid boven alles

Karten is niet gevaarvrij. Er kan veel mis gaan waardoor je potentieel letsel op kan lopen. Daarom is het belangrijk om een helm te dragen en je gordel om te doen. Als je vast komt te zitten dan laat je een surveillant het weten door je hand op te steken en de surveillant zorgt ervoor dat je loskomt. Verder denk je ook aan het feit dat als je van achter op iemand inbeukt dat hun hoofd plots naar voren stoot waardoor nekproblemen kunnen ontstaan. Er is dus geen enkele reden om als extreme kamikaze rond te karten. Ouwehoeren mag, maar houdt veiligheid hoog in het vaandel.