Je luistert verkeerd naar muziek

Er zijn genoeg mensen die zich als muzikanten of liefhebbers daarvan identificeren. Het is waar dat muziek luisteren of zelf maken een industrie in zijn geheel is. Je kan een instrument bespelen als hobby of volledige bron van inkomen om brood op tafel te krijgen. Muziek geeft een heel publiek een reden om te dansen en om hun geluk te delen met andere mensen. Zo zijn er talloze gebieden in het leven waar muziek wordt ingezet als entertainment maar ook als marketing tool. De meesten gaan naar evenementen en festivals speciaal voor de muziek maar wat als ik je zou vertellen dat je muziek op de verkeerde manier beluistert? In dit artikel kort hoe dit mogelijk is, of juist onmogelijk.

Voor muziek maak je tijd

Dat je geen tijd hebt om muziek te luisteren bestaat simpelweg niet. Evenzo dat er geen genre bestaat die aan jouw muzieksmaak kan voldoen. Er zijn ongetwijfeld tonen waar jouw oren enorme fan van zijn. Deze moet je alleen nog zien te ontdekken. Daarom kan je steeds weer naar films of evenementen gaan want hier zijn telkens andere muzieksoorten te horen. Afhankelijk van het type film of thema van het evenement is er altijd muziek aanwezig. Ook thuis is meer dan genoeg ruimte om muziek te luisteren; op je telefoon of laptop. Of je hebt een oude LP speler van je ouders waar je een langspeelplaat op kan afspelen. Misschien ligt ergens een stoffige CD speler verstopt waar je het laatste album van The Chainsmokers kan ervaren.

Voor muziek moet je gaan zitten

Mensen luisteren naar muziek voor verschillende redenen. Sommigen gebruiken muziek voor motivatie om naar de sportschool te gaan. Anderen luisteren om te relaxen en ontspannen. Toch gaan we in op het laatste. Je zit in je favoriete loungestoel of bank. Het beste is om niet te gaan liggen want dan bestaat de hoge kans dat je in slaap valt; zitten maar ook weer niet te rechtop terwijl je aan je rug denkt. Eventueel plaats je een kussen onder je stuit of achter je onderrug. Dan doe je je stereo installatie aan of zet je je koptelefoon op. De beste koptelefoons hebben iets wat noise cancelling heet. Noise cancelling zorgt ervoor dat alle andere geluiden in het huis worden buitengesloten. Is je partner aan het stofzuigen in de woonkamer? Geen probleem met een noise cancelling functie. Als je gaat zitten terwijl je muziek luistert dan ben je eerder geneigd om aandachtig te luisteren. Op een gegeven moment zal je misschien realiseren dat je een nummer nog nooit op deze wijze hebt geluisterd en dat eigenlijk veel klanken nieuw voor je zijn.